Slavio titulu, a onda čuo da je Brazzo dobio otkaz: "Pa, taj čovjek me doveo ovdje..."

Razočaran zbog odluke kluba

Slavio titulu, a onda čuo da je Brazzo dobio otkaz: "Pa, taj čovjek me doveo ovdje..."

E. Čaušević

U šokantnoj završnici njemačke Bundeslige titulu prvaka uspio je da odbrani minhenski Bayern nakon što Borussia Dortmund nije iskoristila zicer i pobjedom protiv Mainza prekinula niz ljutog rivala. Bavarci su uspjeli izvesti čudo, ali pravi šok uslijedio je tek tokom slavlja kada je potvrđeno da je Hasan Salihamidžić dobio otkaz.

Salihamidžić je bio jučer na tribinama stadiona u Koelnu gdje je pomno pratio i utakmicu iz Dortmunda gdje su se sastali Borussia i Mainz. Bavarcima je trebala pobjeda i da Dortmund je dođe do tri boda što se na kraju i desilo, te je minhenski klub po 11. put zaredom postao prvak Njemačke.

Nakon golova Bayerna, ali i golova Mainza u Dortmundu kamere su svaki put prikazivale Salihamidžića koji je sve to pomno pratio i slavio, no bivši bh. reprezentativac nije ni slutio kakav šok ga čeka na kraju.

Kada je mislio da je sezona koliko-toliko spašena osvajanjem titule prvaka za popularnog Brazzu šok je uslijedio tokom slavlja kada su mu čelnici kluba saopštili da je dobio otkaz.

Salihamidžić više neće biti sportski direktor Bayerna iako je imao ugovor na još tri godine. U klubu je bio od 2017. godine, te je u tom periodu minhenski klub uspio da osvoji čak 12 trofeja.

Iako su mnogi vjerovali da će Brazzo biti spašen osvajanjem titule prvaka Njemačke na kraju se to nije desilo. No, ono što je bacilo veliku mrlju na sve to jeste odluka čelnika kluba da Salihamidžiću tokom proslave titule saopšte da je dobio otkaz i to u trenutku dok su ga snimale i kamere.

Oglasi

Ovakav potez čelnika Bayerna iznenadio je javnost, ali i igrače ovog kluba koji nisu krili koliko su razočarani zbog takve odluke.

Nakon svega oglasio se i mladi Jamal Musiala kojeg je upravo Salihamidžić doveo u Bayern, te je priznao da je izuzetno tužan što je na kraju nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio otkaz.

"Brazzo me doveo u Bayern. Veoma sam mu zahvalan na svemu i mislim da je baš šteta što on napušta klub", rekao je Musiala nakon jučerašnje utakmice i osvajanja titule prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obizrom da je Brazzo imao ugovor s Bayernom na još tri godine očekuje se da će dobiti određenu novčanu odštetu s obzirom da je klub bio taj koji se odlučio na raskid saradnje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi