Hasanefendić po prvi put saopštio spisak

Uoči prijateljskih utakmica Srbije

Hasanefendić po prvi put saopštio spisak

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak, odnedavno selektor Srbije, Sead Hasanefendić, saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeće prijateljske susrete.

Hasanefendić je objavio imena igrača kojima će ukazati povjerenje za prijateljski susret s Francuskom 28. oktobra u Nišu te na turniru u Mađarskoj, koji će se igrati od 29. oktobra do 1. novembra u Veszpremu, a na kojem će osim Srbije i domaćina učestvovati Rumunija i Tunis.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo sšto sam postao selektor Srbije. Želja mi je bila da budem selektor reprezentacije koja je imala uspjeha u prošlosti i koja je na putu da se vrati  usam vrh svjetskog rukometa. Jedva čekam da počnemo sa radom. Analizirao sam utakmice sa Svjetskog prvenstva i Mediteranskih igara i mislim da ima mjesta za napredak. Sa nekim igračimna sam već radio, ali ne na ovakav način, a ono što je najbitnije je sloga u i oko reprezentacije“, rekao je Hasanefendić u svom prvom obražanju srbijanskim medijima.

Spisak reprezentativaca Srbije:

Golmani: Stanić, Pejanović (Perić).
Desna krla: Kojić, Prodanović
Pivotmeni: Nikolić, Toskić, Vilovski
Lijeva krila: Nikčević, Marković
Desni bekovi: Vujin, Stojanović, Lapčević
Srednji bekovi: Bojinović, Mitrović
Lijevi bekovi: Ilić, Šešum, Rnić
Rezerve: Počuča, Dubić, Stojković, Ćuruvija, Stanković, Nenadić, B. Stojanović i Vučković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.