"Hase je velikan kojeg nikada ne smijemo zaboraviti, hvala mu za sve"
Foto: FK Sarajevo

Fuad Muzurović najavio 25. memorijalni turnir Asim Ferhatović - Hase

"Hase je velikan kojeg nikada ne smijemo zaboraviti, hvala mu za sve"

Predstojećeg vikenda će se odigrati 25. po redu memorijalni turnir Asim Ferhatović - Hase. Turnir će biti odigran u KSC Skenderija, a učestvovaće ekipe FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Olimpik, FK Slavija, NK Čelik, FK Bosna Visoko, NK Radomlje i FK Vratnik.

Osim takmičarskog dijela turnira, odigrat će se i revijalne utakmice kadeta, pionira i veterana.

Turinir će se, dakle, igrati 23. i 24. decembra, a detaljne satnice i raspored svih utakmica će biti poznati u petak poslije 14:00 sati.

Ovu sportsku manifestaciju je najavio i Fuad Muzurović, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo koji je iskoristio priliku da se prisjeti svog bivšeg saigrača, legendarnog Asima Ferhatovića - Haseta.

"Ja sam tada počinjao karijeru, neću reći da je Hase tada bio pri kraju, mogao je on još igrati, da nije došlo do 'kobne' utakmice, u kojoj sam i ja učestvovao. Utakmice u kojoj se osvajala prva šampionska titule FK Sarajevo", prisjetio se Muzurović utakmice na Kantridi, kada je jedan od fudbalera Rijeke startovao na Haseta. Ferhatović je tom prilikom zadobio tešku povredu i ispostavit će se da je sudar sa Rijekom bio njegova posljednja utakmica u karijeri.

"Do te utakmice sa Rijekom Hase je i dalje bio jedan od najboljih igrača...Već tada se vršila priprema njegovog nasljednika, a inače je Hase bio izuzetno korektan prema mladim i svima nam je pomogao. To je bio Vahidin Musemić, koji će izrasti u jednog velikana i velikog centarfora, ali siguran sam da je i Hase dao veliki doprinos da on postane ono što je postao", poručio je Muzurović, pa dodao:

"Mogu samo da kažem da ga pamtim po lijepom stvarima, hvala mu za sve, hvala mu što je i meni pomogao. Kasnije kada sam radio kao trener svojim savjetima je puno učinio da ja napredujem u toj branši...Sigurno će ostati upamćen kao jedan dobrotvor, kao izuzetan čovjek koji je svima želio pomoći...Hase je jedan velikan kojeg ne smijemo nikada zaboraviti."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi