"Hasić je malo zakasnio, ali vjerujem da će Bešiktaš sljedeće sezone računati na njega"

Pohvale na račun juniorskog bh. reprezentativca

"Hasić je malo zakasnio, ali vjerujem da će Bešiktaš sljedeće sezone računati na njega"

E. Škorić

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić jučer je postigao efektan pogodak, što je bio njegov prvi u Turskoj.

Hasić se smatra jednim od najvećih potencijala na ovim prostorima i sa 18 godina potpisao je ugovor s turskim velikanom Bešiktašom, koji ga je uz dosta muke uspio "oteti" zagrebačkom Dinamu. Zimus je potpisao za Bešiktaš, ali ga je klub odmah posudio drugoligašu Umranieysporu.

U prethodnom periodu dobio je nepunih 40 minuta na četiri utakmice, a sinoć je dobio pravu šansu od početka meča i odmah je istu iskoristio. Postigao je prelijep pogodak ljevicom za 1:1 u 40. minuti, te je na terenu proveo 84 minute. Sada u ovom drugoligašu s uzbuđenjem pričaju o Hasiću, a oduševljeni su i navijači Bešiktaša kada su vidjeli pogodak.

Hayri Ülgen, čovjek koji pomno prati dešavanja u turskom nogometu, dao je izjavu za ortacizgi.com i osvrnuo se na Hasićev nastup, ali i na njegovu situaciju generalno.

"Hasić će biti jako važan za Bešiktaš naredne sezone. Igra jako dobar nogomet i odlično koristi lijevu nogu. To je već demonstrirao na treningu. Eksplodirao je, ali nažalost, malo je zakasnio. Očekivalo se da će odmah postizati golove, ali mu je očito trebalo malo vremena. Potrebno je strpljenje s tako mladim nogometašem", rekao je Ülgen, dalje dodavši:

"Nastavi li ovako, Hasić će biti jako bitan za Bešiktaš i mislim da će, ako pobolja svoje stanje i kondiciju i nastavi kontinuirano dobro da igra, biti jedan od igrača koji će nositi dres Bešiktaša u novoj sezoni".

On smatra da bi za mladog Bosanca možda najbolje bilo da igra na lijevom krilu.

"Mislim da bi Hasić najbolje igrao na lijevom krilu. Ima sjajnu lijevu nogu, ali može u nekim utakmicama da igra i na desnoj strani. Bešiktaš se za godinu-dvije vraća u svoje stare dane, a talentovani igrači poput Ajdina bit će mu potrebni".

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...novi Alen Halilovic,s tim da ovaj nece moci zaigrati ni u priblizno velikim klubovima kao Halilovic jer ce ga ovi Turci upropastiti...za 5 godina nakon brojnih posudbi i lutanja po europskim nizeligasima vidim ga u dresu raspalog Hajduka ili negdje u Sloveniji u nekoj od ekipa iz donjeg dijela tabele.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi