Tektonske promjene u Veležu: Otišao je i Sanjin Alagić!

Rođeni ostali bez sportskog direktora

Tektonske promjene u Veležu: Otišao je i Sanjin Alagić!

Admin Čaušević

Nova velika promjena u FK Velež. Rođene je napustio i dosadašnji sportski direktor Sanjin Alagić. 

Mostarski klub se saopštenjem za medije očitovao o sporazumnom raskidu saradanje sa Alagićem.

"Fudbalski klub Velež i dosadašnji direktor Sanjin Alagić danas su sporazumno raskinuli saradnju.

S obzirom na trenutno stanje u našem klubu, uvidjeli smo i složili se da je u ovom trenutku potrebna i promjena na funkciji direktora, te smo sa gospodinom Alagićem postigli dogovor o sporazumnom raskidu ugovora."

"Zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu za razvoj kluba, na profesionalnom odnosu, te na dobroj saradnji. Želimo mu mnogo sreće u daljem radu", saopštili su Rođeni.

Podsjećanja radi, Velež je u potrazi za novim trenerom i nakon odlaska Nedima Jusufbegovića.

Oglasi

S obzirom da je bio ključni čovjek za dovođenje igrača odlazak Alagića je uslijedio kao logičan slijed događaja poslije raskida saradanje i sa Jusufbegovićem.

Bivši šef Akademije FK Sarajevo je u Velež stigao u januaru baš kao i Jusufbegović, a na kraju su obojica istovremeno napustili svoje pozicije.

Za vrijeme devetomjesečnog mandata Alagić je na stadion Rođeni doveo veliki broj novih igrača, a stanje na terenu je pokazao da niti jedan, izuzev Ante Hrkača i Osmana Hadžikića nije bio istinsko pojačanje, pa njegov odlazak i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje najbliži imenovanju na poziciju novog trenera je Denis Ćorić koji je ugovorom vezan za GOŠK.

Velež je u uvodna tri kola nove sezone Premijer lige skupio pet bodova, a naredni ispit za Rođene je u ponedjeljak, u pitanju je gostovanje Sarajevu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Amin!
2 1
limvotemirvah
Kao pitaru mi je Velez mozda i drugi najdrazi nas klub, ali mislim da moraju sad pametno odraditi ako im je zaista Europa cilj. Treba im jak trener i jedno 3-4 bas dobra pojacanja. Oni se zavaravaju i misle da mogu s ovom ekipom u Europu, ali objektivno ovo je ekipa za 5-6 mjesto. Sretno!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi