Hat-trick Aguera za pobjedu Cityja na Stamford Bridgeu

City ubjedljiv protiv Chelseaja

Hat-trick Aguera za pobjedu Cityja na Stamford Bridgeu

Endin Čaušević

Ekipa Manchester Cityja nastavila je sjajnu formu današnjom pobjedom na gostovanju protiv Chelseaja (3:0).

City je danas u okviru 34. kola engleske Premier lige slavio na Stamford Bridgeu sa ubjeldjivih 3:0. Nakon što su se plasirali u polufinale Lige prvaka, fudbaleri Cityja dobru formu prenijeli su i na domaće prvenstvo.

Gosti su do prednosti stigli u 33. minuti utakmice kada je nakon sjajne kontre i asistencije De Bruynea mrežu Courtoisa zatresao Sergio Aguero.

U drugom poluvremenu domaća ekipa pokušala je da stigne do izjednačenja, ali nisu imali lijek za odbranu Cityja. U 54. minuti gosti su udvostručili svoju prednost, a strijelac je ponovo bio Aguero.

Desetak minuta prije kraja utakmice crveni karton dobio je Courtois nakon što je skrivio penal, a u igru je ušao bh. golman Asmir Begović.

Isti igrač je zadao posljednji udarac ekipi Guusa Hiddinka kada je iz penala deset minuta prije kraja hat-trickom postavio konačnih 3:0.

Manchester City je treći na tabeli Premier lige sa 60 bodova, dok je aktuelni prvak Engleske, Chelsea, na desetom mjestu sa 44 boda. 

Premier liga, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Manchester City 0:3


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti