Hat-trick Lewandowskog protiv Danske

Kvalifikacije za SP

Hat-trick Lewandowskog protiv Danske

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su večeras Poljska i Danska, a domaća selekcija je slavila s 3:2.

Poljaci su u derbiju drugog kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ugostili Dance, a u ovom meču viđeno je čak pet pogodaka.

Iako su vodili 3:0, Poljaci su strahovali za pobjedu na kraju. Robert Lewandowski je u prvom dijelu postigao dva gola, potom treći u 48. minuti, ali ubrzo Gilik autogolom vraća Dance u igru. Poulsen je u 69. smanjio na 3:2, no to je ujedno bio i konačan rezultat.

Poljska sada ima četri boda, dok je Danska ostala na tri boda. 

U grupi E odigrana su dva meča drugog. Slovenija je sa minimalnim rezultatom 1:0 savladala Slovačku, dok je Litvanija zamalo osvojila velika tri boda na Hampden Parku u Glasgowu, ali je McArthur u finišu pogodio za bod Škotske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, grupa E, 2. kolo:
Poljska - Danska 3:2 (Lewandowski 20, 36  penal, 48/ Glik 49 - ag, Poulsen 69)

Grupa F, 2. kolo:
Slovenija - Slovačka 1:0 (Kronaveter 74)
Škotska - Litvanija 1:1 (McArthur 89/ Cernych 59)


Poland 3-2 Denmark - All Goals HD - 08.10.2016 by football365Life1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi