Hat-trick Rossija za pobjedu Celte
Foto: EPA

Italijan junak protiv Las Palmasa

Hat-trick Rossija za pobjedu Celte

Endin Čaušević

Fudbaleri Celte Vigo večeras su na domaćem terenu savladali Las Palmas (3:1) u okviru 29. kola španske La Lige.

Celta je pred domaćim navijačima bez većih problema stigla do nova tri boda, a blistao je italijanski napadač Giuseppe Rossi koji je postigao hat-trick. Nekadašnji napadač Fiorentine pokazao je da se ponovo vraća u staru formu nakon nekoliko teških povreda.

Domaći su do vodstva stigli u 12. minuti utakmice kada je Rossi zatresao mrežu Las Palmasa. Dvadesetak minuta kasnije Celta je udvostručila svoju prednost, a Rossi se po drugi put uspisao u listru strijelaca.

U 57. minuti utakmice sve je bilo jasno. Jozabed je asisttirao, a hat-trick za 3:0 upisao je večeras sjajni Rossi. Gosti su u finišu utakmice uspjeli da postignu počasni gol kada je Bigas postavio konačnih 3:1.

Celta je na desetom mjestu La Lige sa 41 bodom, dok je Las Palmas na 12. poziciji sa šest bodova manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Celta Vigo - Las Palmas 3:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi