Hat-trick uključujući golčinu: Kada Messija krene...

Argentina slavila s 4:0 protiv Gvatamele

Hat-trick uključujući golčinu: Kada Messija krene...

Edmir Škorić

U noći sa petka na subotu, po našem vremenu, nogometna reprezentacija Argentine deklasirala je Gvatamelu u prijateljskom susretu.

"Gaučosi" su gostovali u glavnom gradu srednjoameričke državice, te uvjerljivo lako ostvarili pobjedu. Predvodio ih je Barcelonin genijalac Lionel Messi.

Vodeći pogodak postigao je Messi u 14. minuti, zatim je asistirao Augustu Fernandezu u 36. minuti, a fantastično prvo poluvrijeme krunisao poentiranjem s bijele tačke u 40. minuti. Hat-trick je kompletirao u četvrtom minutu nastavka... Treba dodati da je spomenuti jedanaesterac Messi sam izborio.

Zanimljivo je istaknuti da je oko 25.000 domaćih gledatelja uživalo u Messijevim golovima, pa su svaki od njih ispratili kao da je lopta završavala u argentinskoj mreži, a ne u mreži njihove selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Trenutno je Messi na list najboljih strijelaca Argentine svih vremena prestigao Diega Maradonu i na diobi je drugog mjesta zajedno s Hernanom Crespom,  koji također ima 35 golova. Gol manje od njih dvojice ima Diego Maradona, a na vrhu je i dalje Gabriel Batistuta sa 56 pogodaka.

Prijateljska utakmica:
Gvatemala - Argentina 0:4 (Messi 15, 40-11m, 49, Fernandez 36)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.