Hatem Ben Arfa ostao bez kluba!

Napustio Rennes

Hatem Ben Arfa ostao bez kluba!

A. Čaušević

Ofanzivni vezni fudbaler Hatem Ben Arfa sljedeće sezone neće nositi dres Rennesa, potvrdio je klupski predsjednik Olivier Letang. 

Ben Arfa je u Rennes stigao prošlog ljeta nakon neslavne avanture u PSG-u, ali ni u Bretanji se nije dugo zadržao.

"Ben Arfa neće biti u Rennesu sljedeće sezone", rekao je klupski predsjednik Letang prilikom jutrošnje press konferencije kada je produžena saradnja sa trenerom Julienom Stephenom do 2022. godine.

Kada je stigao u Rennes Ben Arfa je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu, međutim dugi jezik ga je ponovo skupo koštao.

U posljednje vrijeme kritikovao je način na koji igra Rennes. Iako je osvojen Kup Francuske ni to nije bilo po ukusu ovog kontroverznog fudbalera.

"Ne uživam", rekao je ovaj 32-godišnjak 12. maja nakon što je derbi s Guingampom okončan remijem 1:1.

Bilo je to u 36. kolu, a nakon toga u posljednja dva ligaška okršaja Ben Arfa uopšte nije bio u protokolu što je bila naznaka za ono što se desilo danas.

U svim takmičenjima minule sezone Ben Arfa je odigrao 41 meč i zabio devet golova. Sada kad je oživio karijeru bit će slobodan u izboru nove sredine.

Osim PSG-a i Rennesa prethodno je igrao za Nicu, Newcastle United, Hull City, Marseille, Lyon...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi