Osveta se servira hladna: Niko nikad nije ponizio Al-Khelaifija kao sinoć Ben Arfa

Pobjeda Rennesa

Osveta se servira hladna: Niko nikad nije ponizio Al-Khelaifija kao sinoć Ben Arfa

A. Čaušević

Rennes je osvojio Kup Francuske nakon 48 godina čekanja. Poslije sjajnog meča i penal serije pobijeđen je PSG. 

PSG je fantastično ušao u meč. Poveo je tim Thomasa Tuchela sa 0:1 u 13. minuti fantastičnim pogotkom Danija Alvesa, da bi samo osam minuta kasnije magičan lob pogodio Neymar za 0:2.

Činilo se tada kako će PSG lagano doći do novog trofeja, ali to se nije desilo, a Rennes je ostatak meča odradio fantastično.

U igru su se vratili u 40. minuti kada je autogol postigao Kimpembe za 1:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku samo jedan gol i to u mreži PSG-a. Mexer je u 66. minuti izjednačio na 2:2 i ispostavio se ovo kao konačan rezultat meča.

Nisu Parižanima pomogli ni produžeci da dođu do pobjede. Ostali su u 118. minuti i bez Kyliana Mbappea koji je zbog stravičnog starta isključen, a zatim su uslijedili penali.

Rennes je bio bez greške. Pogodio je ovaj tim svih šest penala, da bi u šestoj seriji Nkunku promašio penal za PSG i trofej je nakon gotovo pet decenija ponovo u rukama Rennesa.

Poslije pobjede razlog više za slavlje imao je Hatem Ben Arfa koji je dočekao svojih "pet minuta" da se revanšira bogatom gazi pariškog kluba Nasseru Al-Khelaifiju.

Prilikom dodjele medalja Ben Arfa je prišao šeiku iz Katara koji je izbjegavao pogled, ali se teška srca pozdravio sa sjajnim veznjakom.

"Puno je emocija. Naravno da je poseban osjećaj pobijediti PSG, posebno pred očima predsjednika Nassera. Nikada ne treba potcjeniti svog protivnika, uvijek će se vratiti jači", rekao je Ben Arfa.

Ben Arfa je bio član PSG-a od 2016. do 2018. godine, ali se nije naigrao u dresu Prinčeva. Zbog nediscipline, ali i neslaganja s klupskim rukovodstvom češće je bio među rezervama nego na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti