Skandal majstoru otkaz: "Ovo u životu nisam vidio"
Foto - EPA

Ben Arfa će biti otpušten

Skandal majstoru otkaz: "Ovo u životu nisam vidio"

M. Šljivak

Iskusni ofanzivac Hatem Ben Arfa (35) dobit će otkaz u ekipi Lillea nakon što je izvrijeđao trenera Jocelyna Gourvenneca poslije loše utakmice i remije protiv Bordeauxa prethodnog vikenda.

Ben Arfa je nakon utakmice bio vidno razočaran. Posvađao se s Gourvennecom i poručio mu je da Lille nije Guingamp, gdje je ranije radio.

"Igramo loše, preduboko, uopšte ne igramo koja tim koji bi trebao da se bori za Evropu. Pa nismo Guingamp", rekao je Ben Arfa.

Njegovo ponašanje smatralo se neprekiladnim, te je 35-godišnji ofanzivac izbačen iz tima. Meč s Bordeauxom bit će mu i posljednji u dresu Lillea.

Trener Jocelyn Gourvennec je na današnjoj pres konferenciji istakao da nešto tako nije doživio u karijeri kao ono što mu je priredio Ben Arfa.

"Ovo u životu nisam vidio, a ovim poslom se bavim 34 godine. To što smo u zlom i 'uvrnutom' okruženju ne znači da i mi moramo biti 'uvrnuti'", poručio je trener Lillea.

Oglasi

Uslijedio je ekspresan odgovor Ben Arfe na društvenim mrežama. Ponovo je uvrijedio trenera, ali i predsjednika kluba.

"Ti i tvoj predsjednik ste uvrnuti", poručio im je Ben Arfa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo nije prvi incident u karijeri Ben Arfe, pošto je igrajući za PSG imao sukob sa katarskim bogatašima i vlasnicima kluba, a "nepopravljim" ga nazvao i Alan Pardew, s kojim je radio u Hull Cityju.

Iskusni krilni napadač je zaista bio veliki talent, ali je često imao mrlje u karijeri. Igrao je priej Lille za Bordeaux, Rennes, Valladolid, PSG, Nicu, Newcastle, Hull City, Marseille i Lyon, a osim toga je 15 puta nosio dres reprezentacije Francuske za koju je postigao i dva gola.

Top Komentari

Kiss
Igrač rekao istinu i odmah avlija,da je "pravi" francuz qurac bi ga izbacili iz ekipe
1 2
user1626416324
Ovako ce i Pjanić da prigovori Xaviju....
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi