Hauge napušta Rossonere, nova destinacija je Bundesliga

Posudba do ljeta 2022. godine

Hauge napušta Rossonere, nova destinacija je Bundesliga

H. Zilić

Eintracht je po svemu sudeći finalizirao ljetni transfer rok.

Nova, a vjerovatno i posljednja akvizicija tima iz Frankfurta je talenotvani Norvežanin Jens Petter Hauge (21).

Pomenuti fudbaler dolazi na posudbu do juna 2022. godine, nakon čega će Eintrach moći otkupiti njegov ugovor od Milana za 12 miliona eura, ako Norvežanin zadovolji čelnike Eintrachta.

Hauge je u Milan stigao početkom prošle sezone iz Bodo Glimta kao jedan od najvećih evropskih talenata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dresu Rossonera se nije puno naigrao pa će sada na kaljenje u Bundesligu, gdje su se norveški fudbaleri ranije pokazali kao odlična pojačanja.

Hauge igra na poziciji krila, a za reprezentaciju Norveške ima upisana tri nastupa. Interesantno da je za mlađe selekcije Norveške skupio čak 51 nastup, a igrao je za sve selekcije od U15 do U21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi