U Bundesligi ozvaničen transfer težak sedam miliona eura

Lindstrom u Eintrachtu

U Bundesligi ozvaničen transfer težak sedam miliona eura

H. Zilić

Eintracht iz Frankfurta ozvaničio je prvi transfer ovo ljeto.

Dres tima iz Frankfurta u narednih pet godina nosit će 21-godišnji danski fudbaler Jesper Lindstrom.

Riječ je o fudbaleru koji je prošao sve kategorije Brondbya, s koim je prošle sezone osvojio titulu u Danskoj i bio je jedan od najboljih fudbalera. Sezonu je okončao sa deset golova i 11 asistencija. Igra na poziciji ofanzivnog veznog i krila, a zan se snaći i na poziciji napadača.

Pomenuti fudbaler ima i jedna upisan nastup za seniorsku selekciju Danske, dok je za U21 tim odigrao osam utakmica i postigao dva gola.

Visina transfera iznosi sedam miliona eura, a Lindstrom se vezao ugovorom do 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintrachtu je prošle sezone u finišu izmakao plasman u Ligu prvaka, a i u narednoj sezoni žele da igraju ozbiljnu ulogu u Bundesligi. 

Kako su najavili iz kluba, Lindstrom je prvo u nizu pojačanja, a u klubu žele produžiti ugovore sa Filipom Kostićem i Lukom Jovićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi