Pitanje je trenutka: Kai Havertz je novi igrač Arsenala

Sve je dogovoreno

Pitanje je trenutka: Kai Havertz je novi igrač Arsenala

Esmer Oštraković

Sve oči nakon završetka sezone bile su uprte u Declana Ricea i pokušaj Arsenala da ga dovede, ali onda je "iskočilo" drugo ime.

Ne, to ne znači da su Topnici odustali od Ricea, ali znači da su vidjeli idealnu priliku da dovedu još jedno sjajno pojačanje.

Radi se o Kaiu Havertzu koji će do kraja sedmice postati novi fudbaler Arsenala, te će tako nastaviti da živi u Londonu.

Naime, nakon nekoliko dana pregovora oko transfera sve je dogovoreno, tako barem tvrdi pouzdani britanski novinar David Ornstein.

"Arsenal je dogovorio posao sa Chelseajem oko potpisa Havertza. On će za oko 65 miliona funti postati novi igrač Arsenala. Lični uslovi su davno dogovoreni, a do kraja sedmice će biti odrađeni ljekarski pregledi", napisao je Ornstein.

Oglasi

Havertz je želja i minhenskog Bayerna. Ipak, za razliku od Arsenala iz Minhena ne dolaze nikakve konkretne ponude na adresu ovog fudbalera.

Interesantno je svakako da je bavarski gigant bio zainteresovan i za Ricea. Pregovaralo se dugo, no na kraju od njegovog dolaska u Minhen neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal će novu sezonu Premiershipa započeti 12. augusta duelom protiv Nottingham Foresta.

Jasno je da u sezonu žele ući jači za Havertza, Rice, ali i za Timbera iz Ajaxa kao i za igrača Southamptona Laviu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Vidi da lagano tone kao nekad arsenal jel to mislis zguzija
2 0
DOKTOR_GAZ_
Ostvario snove, igrao za VELIKANA(CHELSEA), dao odlucujuci gol u finalu LIGE SAMPIONA..zeli da proba NESTO NOVO, zeli da bude ZADOVOLJAN U PORAZU, zato ide u AR567AL..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti