Hayden u posljednjim sekundama zabio za pobjedu Newcastlea protiv Chelseaja
FOTO: EPA

Velika pobjeda

Hayden u posljednjim sekundama zabio za pobjedu Newcastlea protiv Chelseaja

Esmer Oštraković

Newcastle je ostvario pobjedu protiv Chelseaja (1:0) u okviru 23. kola Premier lige na St. James Parku.

Chelsea je bio blagi favorit, ali tu ulogu nije uspio opravdati na terenu, te je pobjedu upisala ekipa Newcastlea.

Gosti su imali terensku inicijativu, ali su u prvom poluvremenu samo jednom šutirali u okvir gola Newcastlea, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra obje ekipe, a gol je viđen u sudijskoj nadoknadi utakmice i to u mreži Chelseaja. Postigao ga je Hayden za veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove utakmice ekipe Chelseaja ostala je na četvrtom mjestu sa pet bodova više, ali i utakmicom više od Manchester Uniteda koji je peti.

Sa druge strane Newcastle se sada nalazi na dvanaestoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, te su sedam bodova iznad zone ispadanja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Eh nek je pao Chelsea, a sutra pobijedimo Redse i eto nam priključka za LP
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi