Hazard: Belgija ima zlatnu generaciju igrača

Kapiten Belgije prepun samopouzdanja

Hazard: Belgija ima zlatnu generaciju igrača

S. Grebović

Dok zlatna generacije Engleske reprezentacije nije uspjela da ispuni očekivanja, Belgija ima realne šanse da se u domovinu vrati sa peharom sa nekog velikog takmičenja, mišljenja je Eden Hazard.

Zlatna generacije Engleske koja je početkom 2000-tih godina u svojim redovima imala jednog Davida Beckhama, Michaela Owena i Stevena Gerrarda, ali nikada nije uspjevala da prođe dalje od četvrtfinala nekog velikog takmičenja.

Reprezentacija Belgije je prepuna zvijezdama iz engleske Premier lige kao što su Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Vincent Kompany, Thibaut Courtois, Marouane Fellaini, Toby Alderweireld, Moussa Dembele, ali i sam Eden Hazard.

Kada na ova imena dodamo Driesa Mertensa, Thomasa Vermalena, Yannicka Carrasca, Thomasa Meuniera i Michya Batshuayia uz izostanak jednog Radje Nainggolana koji je višak, onda nam je sasvim jasno sa kakvim snagama raspolaže belgijski selektor Roberto Martinez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Englezi su imali zlatnu generaciju prije 10 ili 15 godina, ali nisu ništa osvojili. Sada navijači, novinari i svi u Belgiji žele da se mi domognemo pehara na nekom takmičenju, jer i mi imamo našu zlatnu generaciju", izjavio je Hazard.

Belgija prvenstvo otvara utakmicom protiv Paname 18. juna na Fisht Olympic Stadionu u Sočiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi