Hazard: Detalji će odlučivati o prvaku
Foto: EPA

Chelsea, City ili Arsenal?

Hazard: Detalji će odlučivati o prvaku

Edmir Škorić

Nogometaši Chelseaja trenutno su na vrhu engleskog Premiershipa iako će njihov menadžer, Jose Mourinho, tvrditi kako nisu spremni za trofej u ovoj sezoni.

Chelsea igra sjajno u posljednje vrijeme i uspio se izboriti za prvo mjesto u Premier ligi, ispred Arsenala i Manchester Cityja. Mourinho smatra da njegova momčad nije dovoljno zrela za titulu, te uporno govori kako se momčad "gradi za budućnost".

Jedan od najboljih u sastavu Plavaca je belgijanski reprezentativac Eden Hazard, koji je proteklog vikenda, u pobjedi nad Newcastleom (3:0), postigao hat-trick.

"Trenutno igramo dobro i osvajamo dosta bodova. Prvi smo na tabeli i nadam se da ćemo tu i ostati do kraja. No, City je i dalje favorit, bez obzira na to što smo ga savladali u Manchesteru. Također, Arsenal je jak rival, pa i iako su deklasirani od Liverpoola nedavno. Detalji će odlučivati o prvaku, na kraju će najbolji slaviti", rekao je Hazard, osvrnuvši se i na svoju igru:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjajan je ovo period za mene. Trudim se da uživam u svakoj utakmici. Sve ide dobro. Odigrao sam dobro i protiv Cityja, ali sve je zasluga ekipe. Sretan sam u Chelseaju, mnogo je lijepih stvari oko mene u ovom trenutku".

On je u Chelsea stigao u ljeto 2012. godine iz Lillea, a s Chelseajem je osvojio Evropsku ligu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.