Hazard: Drogba je zaslužan za moj dolazak u Chelsea

Belgijski reprezentativac

Hazard: Drogba je zaslužan za moj dolazak u Chelsea

Eden Hazard u razgovoru za otočke medije otkrio je da je Didier Drogba najzaslužniji za njegov dolazak na Stamford Bridge

Belgijski reprezentativac u redove Chelseaja prešao je 2012. godine iz Lillea, iako je u tom periodu imao još ponude timova iz Manchestera - Uniteda i Cityja. 

"Nisam želio da pređem u Chelsea jer je u tom periodu bio šesti na tabeli, a ja sam želio da igram u Ligi prvaka. Ipak, kada su postali prvaci Evrope stvari su se promijenile. Jednog dana obavio sam telefonski razgovor sa Drogbom i bio sam polaskan jer je takav golgeter želio mene u timu", kazao je Hazard za Daily Mirror. 

Inače, Hazard je ove sezone izabran za najboljeg igrača u engleskom prvenstvu i u dosadašnjih 35. kola postigao je 14 golova i upisao devet asistencija. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.