Hazardove dvije riječi i Mbappeov osmijeh: Je li potvrđen najveći transfer u historiji fudbala?

Detalj koji je upalio alarme:

Hazardove dvije riječi i Mbappeov osmijeh: Je li potvrđen najveći transfer u historiji fudbala?

A. Čaušević

Francuska i Belgija su odigrale fantastičan susret u polufinalu Lige nacija. U Torinu je viđeno pet golova, a prvo ime meča bio je Kylian Mbappe. 

Belgijanci su odigrali odlično prvo poluvrijeme, imali su prednost od 2:0, ali su svjetski prvaci predvođeni Mbappeom u nastavku režirali preokret te su uspjeli slavili sa 3:2.

Interesantan detalj desio se uoči samog početka susreta. U pitanju su bili Eden Hazar i upravo Mbappe koji je na kraju izabran i za najboljeg igrača meča.

Naime, kamere su snimile trenutak kako Hazard nešto dobacuje Mbapeu. Francuz je prvo pogledao prema Belgijnacu, nakon čega se nasmijao.

Praktično je nemoguće pročitati s usana šta je Hazard rekao zvijezdi PSG-a, ali mnogi nagađaju kako je nakratko izustio "Hala Madrid" što je navijačka uzrečica pristalica Reala.

Oglasi

Navodno su se angažovali i čitači s usana kako bi se otkrilo šta je to iskusniji ofanzivac rekao mlađem rivalu.

Mbappe koji je zabio drugi gol za Trikolore iz penala se već neko vrijeme spominje s prelaskom u Real. Prije nekoliko dana je i priznao kako je ljetos htio pojačati najglamurozniji klub današnjice.

"Tražio sam da odem iz kluba ovog ljeta jer nisam htio produžiti ugovor i smatrao sam da klub može dobro zaraditi i dovesti zamjenu za mene. Ne sviđa mi se što su rekli da sam tražio odlazak na kraju avgusta jer su napravili da se osjećam kao lopov", rekao je Mbappe i dodao.

"PSG je klub koji mi je dao mnogo toga. Uvijek sam bio sretan i još uvijek sam sretan u ovom klubu. Odlazak sam najavio dovoljno rano da klub može da se pripremi i nađe zamjenu. Ljudi govore da sam šest ili sedam puta odbio ponudu za novi ugovor, ali to nije tačno. Odmah sam rekao da želim da idem i bio sam pošten od početka. Dovoljno rano sam sve uradio da se klub može pripremiti za moj odlazak".

Mbappeu ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone. Od januara može pregovorati s drugim klubovima bez konsultovanja sa Parižanima i to zahvaljujući tzv. Bosmanovom pravilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije