Hazard putuje u SAD, u četvrtak na operaciji?

Nova teška povreda Belgijanca

Hazard putuje u SAD, u četvrtak na operaciji?

Eden Hazard je ljetos kao veliko pojačanje stigao na Santiago Bernabeu. Trebao je Belgijanac "podići" Kraljeve, ali se to nije desilo.

Omaleni ofanzivac je, odmah je bilo jasno, po dolasku u Real imao problema sa viškom kilograma. Jednostavno, nije bio u optimalnoj fizičkoj formi, a onda su došle i povrede.

Tek što se oporavio od jedne, Hazard je sada doživio novu tešku povredu.

Real Madrid je sinoć savladao Barcelonu na Bernabeu, ali slavlje nakon pobjede u velikom derbiju su naglo prekinule vijesti o Hazardovoj povredi. Tačnije, stigla je dijagnoza.

Eden Hazard je povredu zaradio u 67. minuti duela sa Levanteom, koji se odigrao 22. februara, da bi se danas pojavile informacije da je ustanovljeno da je Belgijancu napukla kost u desnoj nozi.

Odmah je bilo jasno da će Hazard morati na operaciju, a sada iz Španije stižu vijesti da će zahvat biti izveden već u četvrtak.

Navodno će Hazard biti operisan u Dalasu (SAD), a uskoro bi trebao krenuti na put "preko bare", u pratnji medicinskog tima Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje sa da će Hazard nakon operacije pauzirati dva mjeseca, pa je vjerovatno odigrao svoje za ovu sezonu u dresu Real Madrida. Ipak, postoje realne šanse da bude spreman za Euro 2020.

Inače, utakmica protiv Levantea je bila druga za Hazarda nakon oporavka od teže povrede skočnog zgloba. Istu je zaradio krajem novembra prošle godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi