Hazard uništio Tottenhamove, a ostvario Leicesterove snove!
Foto: EPA

Tottenham ostao bez titule

Hazard uništio Tottenhamove, a ostvario Leicesterove snove!

Chelsea i Tottenham su u posljednjoj utakmici 36. kola Premier lige u sjajnoj utakmici remizirali na Stamford Bridgeu rezultatom 2:2, čime su se Spursi i matematički oprostili od titule prvaka.

Prvi gol u londonskom derbiju viđen je u 35. minuti kada je Harry Kane postigao 25. gol u sezoni i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Najbolji strijelac lige je nakon proigravanja Lamele vrlo lijepo zaobišao Begovića i plasirao loptu za veliko slavlje među navijačima Spursa.

Devet minuta kasnije, još jedna lopta iza leđa golmana naše reprezentacije. Ovoga puta asistent je Eriksen a strijelac Son Heung-Min, koji je tako malo prije odlaska na odmor donio svojoj ekipi sigurnu prednost od 2:0.

Chelsea je smanjio na 2:1 u 58. minuti, kada je Cahill glavom savladao Llorisa i vratio nadu svom timu da bi mogao izbjeći poraz. 

U 84. minuti je uslijedio hladan tuš za sve navijače Tottenhama, ali i ogromno slavlje u Leicesteru. Rezervista Eden Hazard je postigao fantastičan pogodak za 2:2 i tako bacio u očaj Mauricija Pochettina i njegove fudbalere.

Ovim remijem, Tottenham je dva kola prije kraja sezone ostao i bez teoretskih šansi za osvajanje titule, koja putuje u Leicester!

Premier liga, 36. kolo:

Tottenham - Chelsea 2:2

Potražite više informacija na temu Premier league:




Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi