Hazard: Znao sam da Chelsea često mijenja trenere

Belgijanac je bio svjestan da Abramovich mijenja trenere

Hazard: Znao sam da Chelsea često mijenja trenere

Vezni igrač Chelsea, Eden Hazard kaže kako nije zažalio zbog dolaska u Chelsea, iako je menadžer koji ga je doveo u klub dobio otkaz. 

Podsjećamo Belgijanac je u klub došao ljetos iz Lillea na insistiranje Roberta Di Mattea. Hazard se na samom početku karijere u Londonu suočio sa neugodnostima. Di Matteo je dobio otkaz, a Chelsea je neslavno završio nastup u Ligi prvaka. 

 

"Vidite ja sam znao kada sam dolazio u Chelsea, u kakav klub dolazim. Znao sam da je to klub koji često mijenja trenere. Naravno nisam mogao ni pretpostaviti da će Di Matteo, trener koji me doveo tako brzo otići iz kluba. Želio sam sa njim izgraditi poseban odnos, ali ne žalim ni za čim," rekao je Hazard. 

 

Rekao je Hazard da žali zbog otkaza Di Matteu, jer ga je upravo on doveo, ali i da sa Rafom Benitezom klub mora krenuti ka vrhu i u borbu za trofeje: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Sada imamo novog menadžera i moramo probati ostvariti što bolji plasman na tabeli, otići što dalje u kupovima. Igrati dobro i osvojiti što više trofeja. Mislim da je ovo prvi put da je jedan moj trener smijenjen, ali to je fudbal. Žao mi je jer je Roberto čovjek koji me doveo u klub," završio je Hazard. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.