Hazarda je u Chelsea doveo Drogba
Foto: EPA

Rudi Garcia, bivši trener Lillea, otkrio zanimljivost

Hazarda je u Chelsea doveo Drogba

Edmir Škorić

Didier Drogba je jedan je od najzaslužnijih što je Eden Hazard potpisao za Chelsea.

Hazard je trenutno jedan od najboljih Chelseajevih nogometaša, a Rudi Garcia, trener Rome koji je Hazarda trenirao u Lilleu, otkrio je da se talentirani Belgijanac odlučio za Plave nakon Drogbinih poziva.

Bilo je puno klubova koji su željeli Hazarda, a on je za 40 miliona eura potpisao za Chelsea u ljeto 2012. godine. Gervinho je tada igrao u Lilleu zajedno s Hazardom, a upravo je reprezentativca Obale Slonovače zvao njegov sunarodnjak Drogba.

"Drogba je važan igrač za Obalu Slonovače, ali i za sve klubove u kojima je nastupao. Istina je da je Chelsejev vlasnik Roman Abramovič preko Didiera Drogbe stvorio taj kontakt s Edenom Hazardom", rekao je Garcia, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije Chelsea jedini bio zainteresovan za njega, ali on se odlučio za Chelsea, klub u kojem radi velike stvari. Veliki je talent, učinkovit je i nije to nikakvo iznenađenje. Oduvijek je bio pravi majstor".

Hazard je trenutno najbolji Chelseajev strijelac u Premier ligi sa 12 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.