Helikopterom u novi klub: Djibril Cisse se vratio na teren
Foto: Twitter

Potpisao ugovor sa švicarskim trećeligašem

Helikopterom u novi klub: Djibril Cisse se vratio na teren

Iskusni francuski napadač Djibril Cisse je u oktobru 2015. godine odigrao svoju zadnju utakmicu, a u februaru ove godine je i zvanično objavio da odlazi u fudbalsku penziju.

On se od tada posvetio svojoj drugoj ljubavi, muzici, ali se čini da ipak nije mogao bez fudbala, pa je pronašao novi angažman.

Naime, 36-godišnji Cisse je potpisao ugovor sa švicarskim trećeligašem Yverdonom, te je već odradio prvi trening sa ovom ekipom.

A kako prenose francuski mediji, legendarni Cisse se iz penzije vratio u velikom stilu - helikopterom. Naime, predsjednik Yverdona Mario di Pietrantonio je po iskusnog Francuza poslao helikopter koji ga je iz Ženeve dovezao pred prostorije novog kluba.

Karijeru ovog sjajnog napadača su u velikoj mjeri ograničile veoma teške povrede, ali je on sada sa Yverdonom potpisao jednogodišnji ugovor, te će u poznim igračkim godinama pokušati pomoći ovoj ekipi da dođe do plasmana u viši rang švicarskog fudbala.

Djibril Cisse je u svojoj karijeri nastupao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al-Gharafu, Kuban, Bastiju i Saint-Pierroise.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi