"Henderson je najbolji vezni fudbaler na svijetu"

Bivši trener Benfice i Sportinga tvrdi

"Henderson je najbolji vezni fudbaler na svijetu"

Bivši trener Benfice i Sporting Lisabona Jorge Jesus tvrdi da je Jordan Hernderson najbolji svjetski veznjak. 

Jesus je svoj Flamengo vodio nedavno u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Hendersona i Liverpoola te je tom prilikom očigledno ostao oduševljen partijom Hendersona.

Ipak, čini se da je malo prenaglio kada je rekao da je najbolji svjetski veznjak obzirom da na toj poziciji igraju igrači kao što su Luka Modrić, Toni Kroos, Marco Verratti, Miralem Pjanić, Paul Pogba itd.

"Henderson je najbolji veznjak svijeta. Jurgen Klopp ga nikada ne vadi iz igre, ali dva ofanzivnija veznjaka Nabyja Keitu i Georginio Wijnalduma nekada promijeni. Ostali igrači su uvijek isti", poručio je on.

Inače, Henderson je neizostavan član prve postave Redsa u posljednjih 10-ak godina, a činjenica je da je odigrao najvše utakmica u Premier ligi u posljednjih 10 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je jako dobar i u prvom susretu Redsa u 2020. godini kada je pobjeđen Sheffield United sa 2:0. Odmah nakon meča hvalio ga je i Klopp.

"Ako bilo ko ko je s nama ne vidi kvalitet Hendersona, onda mu ne mogu pomoći. Je li on perfektan fudbaler? Ne. Da li poznajem bilo koga ko jeste? Ne. Da li je on nevjerovatno važan za nas? Da", kazao je prije nekoliko dana Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi