Henderson novi kapiten Liverpoola

Naslijedio legendarnog Gerrarda

Henderson novi kapiten Liverpoola

Adnan Beganović

Vezni fudbaler Jordan Henderson imenovan je za novog kapitena Liverpoola nakon što je klub napustio legendarni Steven Gerrard.

Nakon što je redove Liverpoola napustio kapiten Steven Gerrard mnogo se špekulisalo o imenu njegovog nasljednika, a u klubu su odlučili da kapitensku traku preuzme Henderson.

"Sretan sam i ponosan. To je velika čast za mene. Biti kapiten Liverpoola je nešto fenomenalno", izjavio je Henderson.

Podsjetimo, Henderson je u redove Liverpoola stigao 2011. godine iz Sunderlanda, a nastupao je još za Coventri City. U dresu Liverpoola odigrao je 186 utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.