Henderson se prisjetio mračnih trenutaka: Plakao sam u zatvorenoj sobi

Nije želio otići iz Liverpoola

Henderson se prisjetio mračnih trenutaka: Plakao sam u zatvorenoj sobi

Edmir Škorić

Jordan Henderson priznaje kako je plakao kada su mu saopštili da može da ode iz kluba.

Henderson je dugogodišnji član Liverpoola i kapiten Redsa, a 27-godišnjak se prsijetio kako je zamalo napusito klub prije šest godina, kada su mu u klubu već isplanirali put do izlaznih vrata Anfielda. 

"Tadašnji menadžer Brendan Rodgers me nazvao i rekao mi kako je dobio ponudu i šta ja mislim o tome. To je podrazumijevalo da će me pustiti da odem. Bio sam tužan, vratio sam se u sobu i počeo sam da plačem. Dosta sam razmišljao o tome, jednostavno me zaboljelo", rekao je Henderson, pa je dodao:

"Razgovarao sam s agentom i rekao mu šta se dogodilo. Rekao sam da ne želim da idem, želio sam da ostanem, da se borim i da pokušam uvjeriti Rodgersa da griješi. Ostao sam i nastavio se boriti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam dovoljno mlad, ali nisam gubio vjeru i znao sam da neću dobiti više prilika. Morao sam dokazati da vrijedim i da trebam biti u Liverpoolu. Uvijek postoje trenuci u nogometu i životu kada možete da donesete neke važne odluke ili da nešto promijenite, ali ja sam uvijek želio biti tu", ispričao je Henderson.

On bi kao kapiten narednog vikenda u Kijevu trebao predvoditi Redse u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida. Engleski reprezentativac je na Anfield došao 2011. godine iz Sunderlanda i za ovaj klub je dosad odigrao 207 mečeva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi