Inter oslabio rivala i završio sjajan transfer
Foto - EPA

Stiže zamjena za Perišića

Inter oslabio rivala i završio sjajan transfer

Midhat Šljivak

Viceprvak Italije Inter završio je sjajan transfer.

U klub s Giuseppe Meazze stiže armenski fudbaler Henrikh Mkhitaryan (33) koji je dogovorio sve uslove oko prelaska u Inter.

Iskusni 33-godišnji Armenac odbio je ponudu Rome za nastavak saradnje. Odlučio je otići nakon tri godine u klubu i kao slobodan igrač će pojačati Nerazzurre.

U njegovom slučaju presudila je želja za nastupom u Ligi prvaka. Roma nije uspjela kroz prvenstvo da to osigura, dok će Inter predstavljati Italiju u elitnom razredu evropskog fudbala.

Zvanična realizacija posla uslijedit će veoma brzo i Mkhitaryan će zamijeniti Ivana Perišića na krilnim pozicijama. Podsjetimo, Hrvat je otišao u Tottenham.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mkhitaryan je ove sezone za Romu nastupio na 44 utakmice, te JE postigao pet golova uz devet asistencija. Ukupno je u dresu rimskog tima nastupio 117 puta uz 29 postignutih golova.

U bogatoj karijeri ovaj 33-godišnji ofanzivac igrao je za Arsenal, Manchester United, Borussiju iz Dortmunda, Shaktar Donetsk, Metalurg Donetsk te Pyunik u kojem je počeo karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
A jest i oslabio.Isto ko da Ferrarija zamijenis Fiatom.Perisic troduplo bolji igrac
8 2
19211921
Nemaju veze jedan sa drugim
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi