Legendarni Henry povukao radikalan potez na društvenim mrežama

Ukazao na veliki problem

Legendarni Henry povukao radikalan potez na društvenim mrežama

S. Mlaćo

Legendarni Francuz Thierry Henry otvoreno je govorio o problemima na društvenim mrežama.

Nekadašnji napadač Arsenala odlučio je zbog toga isključiti svoje profile na društvenim mrežama, a kazao je da mu je dosta vrijeđanja i maltretiranja na društvenim mrežama koje prolaze bez sankcija.

“Od sutra ujutro mičem se s društvenih mreža do ljudi koji imaju moć ne počnu regulirati svoje platforme s istim žarom s kojim reguliraju kršenje autorskih prava. Koliko samo im rasizma i nasilja koji rezultiraju mentalnim maltretiranjem pojedinaca.

Previše je to toksično da bi se ignoriralo. Prelako je napraviti profil i onda ga koristiti kako biste maltretirali druge bez posljedica i pritom još ostali anonimni. Dok se to ne dogodi, ja ću držati svoje mreže isključenima. Nadam se da će se dogoditi brzo“, poručio je Henry.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CM4Tqj7l7W7/?utm_source=ig_embed[/instagram]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi