Thierry Henry se vraća u engleski fudbal?
Foto - EPA

Legendarni Francuz dobio ponudu

Thierry Henry se vraća u engleski fudbal?

M. Šljivak

Thierry Henry mogao bi se vratiti u engleski fudbal i to kao menadžer ekipe Bournemoutha.

Sky Sports javlja da je rukovodstvo tima iz Championshipa kontaktiralo legendarnog Francuza i da se vode pregovori o njegovom preuzimanju ekipe.

Trenutno ekipu za koju brani Asmir Begović privremeno vodi Jonathan Woodgate, koji je došao umjesto Jasona Tindalla kojem je početkom februara uručen otkaz zbog loših rezultata.

Henry je trenersku karijeru započeo na klupi reprezentacije Belgije, gdje je od 2016. do 2018. godine imao ulogu pomoćnika Robertu Martinezu.

Zatim je bez previše uspjeha vodio ekipu Monaca, a radio je kao trener MLS ekipe Montreala.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Čovjek ima talenat za trenera kao Gary Neville-dakle nema ga. Samo što je to Neville vidio poslije epizode u Valenciji i odlučio je da to nije posao za njega. Može eventualno raditi sa napadačima kako bi unaprijedili svoju igru, kao što je u reprezentaciji Belgije.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi