Henry: Everton već ima novog Lukakua u ekipi
Foto: EPA

Oduševio ga Sandro Ramirez

Henry: Everton već ima novog Lukakua u ekipi

E. Čaušević

Everton je dosta oslabljen ušao u novu sezonu s obzirom da je klub nakon nekoliko godina napustio Romelu Lukaku koji je prešao u Manchester United.

Belgijanac je u posljednjih nekoliko sezona bio ubjedljivo najbolji igrač kluba sa Goodisona, ali je shvatio da mu je vrijeme za novi izazov, te je karijeru nastavio u Manchester Unitedu. Everton je uspio vratiti Waynea Rooneyja, te dovesti napadača Malage, Sandra Ramireza, ali jasno je da im Lukaku mnogo fali na početku nove sezone.

Međutim, legendarni francuski napadač Thierry Henry izjavio je da se u Evertonu ne osjeti toliko odlazak Lukakua. Nekadašnji napadač Arsenala izjavio je za The Sun da vjeruje da Everton već sada ima idealnu zamjenu za Belgijanca i da je to Sandro Ramirez.

"Zaradili su 75 miliona funti od prodaje Lukakua, ali je jasno da takve igrače nije lako zamijeniti bez obzira koliko novca imate. Ljudi pričaju da oni nisu doveli zamjenu za Lukakua, no jesu. Kupili su Sandra iz Malage koji je briljirao prošlu sezonu i on može biti novi Lukaku za Everton. Imaju još Rooneyja i Sigurdssona i kažu da nemaju zamjenu", rekao je Henry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi