Henry izjavom o De Gei navukao na sebe bijes navijača Uniteda

Fanovi Crvenih đavola ne mogu vjerovati šta je Francuz rekao

Henry izjavom o De Gei navukao na sebe bijes navijača Uniteda

Eldar Ganibegović

David De Gea se danas uveliko smatra jednim od najboljih golmana kako u engleskoj Premier ligi tako i na svijetu.

Španski internacionalac je bio sjajan za Crvene đavole tijekom posljednjih sezona, a navijači Uniteda dobro znaju koliko imaju sreće što je on u njihovom timu.

De Gea je i sinoć bio na golu svoga tima, kada je ekipa Mourinha igrala protiv Leicestera na King Power stadionu.

Imali smo priliku gledati sjajnu utakmicu gdje su pala čak četiri pogotka. Najprije je Vardy postigao gol za vodstvo Lisica, dok je Mata pogodio prvo za poravnanje, a zatim i za vodstvo. Izgledalo je kao da će Crveni đavoli doći do pobjede, pogotovo poslije crvenog kartona Amarteya, međutim da se takvo nešto ne dogodi, potrudio se Maguire, koji je postigao pogodak za 2:2 u nadoknadi drugog dijela.

Poslije utakmice na Sky Sportu se oglasio i Thiery Henry, koji smatra da je španski golman najviše kriv za pogodak Jamesa Vardyja.

Iako mnogi vjeruju kako su loše odreagovali Phil Jones i Victor Lindelof, legenda Arsenala nije takvog mišljenja.

Henry je rekao kako golman Manchester Cityja Ederson ne bi dopustio da se tako nešto dogodi, pošto bi krenuo sa linije i otklonio opasnost.

"Ederson bi to spasio", rekao je Henry, pa zatim dodao: "Ederson je navikao igrati u timu, čija odbrana izlazi daleko. De Gea je mogao stići do lopte da je krenuo prema njoj."

Nekadašnji napadač ekipe iz sjevernog Londona navukao je veliki bijes navijača Crvenih đavola, koji su se odmah oglasili putem Twittera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi