Henry: Jednom sam izgubio i nije me bilo briga

Zanimljiva izjava francuske legende

Henry: Jednom sam izgubio i nije me bilo briga

Midhat Šljivak

Legenda francuskog fudbala Thierry Henry dao je zanimljivu izjavu o porazu za kojeg ga nije bilo briga.

Nije volio Henry da gubi utakmice, kao uostalom i svaki fudbaler, ali je priznao kako postoji meč u kojem mu je bilo sasvim svejedno što je poražen.

"Nikad neću zaboraviti 11. septembar 2001. godine. Dobili smo naredbu da moramo igrati protiv Mallorce samo pet sati nakon terorističkih napada u New Yorku. Jedini meč u karijeri kojeg sam izgubio, a da me nije bilo nimalo briga. Bio sam fizički na terenu, ali u mislima s ljudima u SAD-u", rekao je Henry.

Francuz je karijeru završio 2014. godine u New York Red Bullu, a tijekom karijere igrao je za Arsenal, Juventus, Barcelonu i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.