Henry: Neke stvari na terenu su bile čudne

Napadač Arsenala nakon finala Lige prvaka 2006.

Henry: Neke stvari na terenu su bile čudne

E. Ganibegović

Nevjerovatni intervju sa Thierry Henryjom nakon finala Lige prvaka 2006. godine je opet postao hit na društvenim mrežama.

Vratimo se na kratko u sezonu 2005/2006 kada je Arsenal svojom prelijepom igrom, preko Real Madrida i Juventusa, stigao u finale Lige prvaka, gdje je odmjerio snage sa Barcelonom, u kojoj je tada najveća zvijezda bio Ronaldinho.

Arsenal je tada samo nakon 18. minute ostao bez Jens Lehmana, ali ubrzo nakon toga su došli u vodstvo preko Sol Campbella. 

Barcelona je tek 14 minuta prije kraja susreta uspjela izjednačiti, a strijelac je bio Samuel Eto'o, pa su nedugo zatim, devet minuta prije kraja susreta preko Belletija presudili Arsenalu i na taj način došli do trofeja Lige prvaka.

Ono što je mnogima ostalo u sjećanju jeste izjava tadašnjeg igrača Arsenala Henryja, koji je poslije nosio dres Barcelone, nakon finalne utakmice.

"Trebamo da budemo ponosni na sebe, više nego ponosni. Ne želim iznositi nikakve argumente, međutim ja ne znam da li je sudija nosio dres Barcelone ili nešto tako slično".

"Lehmannov crveni je bio čist, ali sam sudiji rekao, izvini, ako ne želiš da pobijedimo, trebao si to na početku reći.

"Ne mislim da nas je koštalo, ne možeš to reći. Vodili smo 1:0 protiv tima kakva je Barcelona....Sve ono što smo uradili je bilo veoma teško, ali samo kažem da su neke stvari na terenu bile pomalo čudne.

"Pokušavali su me udarati u koljeno, zglob, međutim ja nisam žena tako da sam ostajao na nogama. Očekivao sam da će sudija raditi svoj posao, ali mislim da on to nije obavljao".

"Mislim da na kraju navijači iprak trebaju da budu zadovoljni. Igrali smo cijelu utakmicu sa 10 igrača. Svi su pričali najviše o Ronaldinhu, ali ja ga nisam vidio na terenu. Vidio sam Henrika Larssona. On je bio ključ Barcelonine pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Koliko mi je samo puta Marquez dolazio sa leđa, te me pokušavao udarati, ali nije dobio ni žuti karton. Braniti me sa žutim kartonom nije ista priča, ali hej, mislim da možemo biti ponosni - Samo sam uznemiren zbog navijača Arsenala".



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi