Henry: Od svakog trenera sam nešto naučio, ali su Wenger i Guardiola ispred svih

Dobio šansu u Monacu

Henry: Od svakog trenera sam nešto naučio, ali su Wenger i Guardiola ispred svih

E. Čaušević

Legendarni francuski napadač Thierry Henry počinje svoju samostalnu trenersku karijeru jer je prije nekoliko dana zvanično izabran za novog trenera Monaca.

Henry je nakon završetka karijere radio u omladinskom pogonu Arsenala, a prethodne dvije godine bio je pomoćnik Roberta Martineza na klupi reprezentacije Belgije. Iako se ovih mjeseci povezivao s mnogim klubovima na kraju je Henry konačno dočekao prvu šansu za dokazivanje u trenerskom svijetu.

Naime, čelnici Monaca odlučili su pružiti priliku Henryju da se predstavi kao samostalan trener, a već za vikend će debitovati na klupi kluba iz Kneževine. Henry je izjavio da je izuzetno sretan što je dobio ovu priliku, te da će dati svoj maksimum da je iskoristi. Također, otkrio je od kojih trenera je u svojoj igračkoj karijeri najviše naučio.

"Naučio sam nešto od svih trenera s kojima sam imao priliku da radim. Bilo to nešto loše ili dobro na kraju je sigurno bila lekcija za mene. Ipak, najviše su traga ostavili Arsene Wenger i Pep Guardiola. Wenger je nekako otključao mnoge stvari u mom mozgu i pokazao mi je kako je biti profesionalac. S druge strane, Pep mi je pokazao kako da gledam igru s neke druge strane. S njim samo pričate o fudbalu i jednostavno nema spavanja, on je uvijek korak ispred ove igre. No, pored svega toga cilj je da imate i nešto svoje i tome ću pokušati da težim", rekao je Henry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi