Henry osam minuta i 46 sekundi proveo na koljenu

U čast ubijenog Georgea Floyda

Henry osam minuta i 46 sekundi proveo na koljenu

E. Škorić

Legendarni napadač Thierry Henry poslao je snažnu poruku podrške pokretu Black Lives Matter.

Henry je, noseći crnu majicu na kojoj je pisalo Black "Lives Matter", na početku utakmice Montreal Impactta i New England Revolutiona osam minuta i 46 sekundi bio spušten na koljeno s ispruženom rukom prema gore.

Henryjeva demonstracija od osam minuta i 46 sekundi je vrijeme koliko je policajac iz Minneapolisa Derek Chauvin po vratu Georgea Floyda, nenaoružanog američkog crnca čija je smrt u maju izazvala prosvjede širom svijeta.

Prosvjed protiv nejednakosti klečanjem popularizirao je tadašnji napadač San Francisca 49ersa Colin Kaepernick 2016. godine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi