Henry se prisjetio najboljeg gola kojeg je vidio: "Uhvatio sam se za glavu, to nije bilo normalno"

Messijeva čarolija protiv Malage

Henry se prisjetio najboljeg gola kojeg je vidio: "Uhvatio sam se za glavu, to nije bilo normalno"

E. Čaušević

Thierry Henry je bez sumnje jedan od najboljih napadača koji je igrao u Evropi u posljednjih dvadesetak godina.

Francuski napadač najbolje dane proveo je u dresu Arsenala, a potom je na ljeto 2007. godine prešao u Barcelonu. Bio je dio fantastičnog tima u prvoj sezoni Pepa Guardiole na klupi katalonskog kluba kada je Barca osvojila sve što je mogla.

Henry je Barcelonu napustio na ljeto 2010. godine kada je prešao u New York Red Bull gdje je pet godina kasnije završio svoju igračku karijeru, te se posvetio trenerskom poslu.

U razgovoru za engleske medije Henry se prisjetio fantastične sezone 2008/09. u Barceloni kada je ovaj klub osvojio sve što je mogao. Tada je Lionel Messi pokazao svijetu o kakvom se igraču radi i počeo je svoju dominaciju.

Henry se prisjetio posebno jednog gola kojeg je Messi postigao na meču protiv Malage. Tada je primio loptu na nevjerovatan način, prošao nekoliko igrača Malage i zabio pogodak za 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najbolji gol koji sam vidio je kada je Messi napravio čudo protiv Malage. Taj gol prkosi svim pravilima. Dijagonalna lopta, primio ju je na prsima dok je bio u skoku. Onda je punim trkom krenuo ka golu Malage, prošao jednog pa drugog igrača i zabio gol. Uhvatio sam se tada za glavu jer nisam mogao da vjerujem šta sam vidio svojim očima. To nije bilo normalno", rekao je Henry.

[twitter]https://twitter.com/8ligaen11ans/status/1091268439589687297[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti