Henry savjetuje Ozila: Ostani u Arsenalu, postani legenda!

Zlata vrijedan savjet

Henry savjetuje Ozila: Ostani u Arsenalu, postani legenda!

Bivši napadač Arsenala Thierry Henry govorio je za britanske medije o statusu Mesuta Ozila u londonskom klubu.

Njemački reprezentativac se često dovodi u vezu sa odlaskom iz Arsenala, spominju se brojni klubovi i špekuliše o ogromnim ciframa.

Henry smatra da je za Ozila najpametniji potez da ostane u Arsenalu i da samo nastavi graditi ono što je započeo.

"Kao navijaču Arsenala, bilo bi mi žao kada bi Ozil otišao. Razumijem ga jer teško je odbijati sve te ponude. U istoj sam situaciji bio 2007. godine kada sam otišao u Barcelonu, ali teška srca", započeo je Henry, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ljudi govore da se današnji fudbal svodi samo na novac. Ipak, nije sve u njemu. Ozilu zaista preporučujem da ostane ovdje i da nastavi sa sjajnim igrama. Sve ono što može raditi u najvećim klubovima Evrope, može i u Arsenalu sa Alexisom Sanchezom. Ako Ozil ostane u Arsenalu, može postati legenda kluba".

Mesut Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz Real Madrida, a ove sezone je odigrao ukupno 24 utakmice i postigao je devet golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi