La Liga omogućila besplatne prenose u staračkim domovima i na Sky TV u Britaniji

Fudbal se vraća 11. juna

La Liga omogućila besplatne prenose u staračkim domovima i na Sky TV u Britaniji

Rukovodstvo španske La Lige danas je donijelo dvije neobične odluke. 

Španski mediji javljaju kako je postignut sporazum između La Lige i radiotelevizije MediaPro da nogometne utakmice budu besplatno prikazivane u svim staračkim domovima do kraja sezone.

Osim toga, La Liga je objavila u četvrtak ujutru informaciju da će njen kanal LaLiga TV biti besplatan za korisnike televizije Sky TV u Velikoj Britaniji u mjesecu junu.

Podsjetimo, španski fudbal se vraća na male ekrane 11. juna jer je Vlada dala zeleno svjetlo a utakmice bi se trebale igrati svakog dana od 11. juna do 13. jula.

Sve počinje derbijem andaluzije u kojem se sastaju Sevilla i Real Betis. Do kraja prvenstva bismo trebali gledati veliku bitku za titulu između Barcelone i Real Madrida jer je razlika na tabeli trenutno samo dva boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Liga je prekinuta početkom marta mjeseca, a nakon niza pregovora igrači su se vratili na trening početkom maja. Španija je bila jedna od zemalja koje su najviše pogođene pandemijom, ali situacija se itekako smirila u posljednjih nekoliko sedmica.

Za kraj samo dodajmo kako je do kraja prvenstva ostalo da se odigra još 11 susreta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi