Henry: Simeone je pravi primjer za sve trenere

Francuz hvali trenera Atletica

Henry: Simeone je pravi primjer za sve trenere

Nekada slavni francuski nogometaš Theirry Henry prošlog mjeseca i zvanično je započeo samostalnu trenersku karijeru.

Henry (41) je najprije radio kao pomoćnik Robertu Martinezu u reprezentaciji Belgije, a premda su ga zbog imena i imidža brojni klubovi u međuvremenu željeli dovesti, na kraju se opredjelio za Monaco na čijoj je klupi naslijedio Leonarda Jardima.

Svjestan je Henry da je pred njim još mnogo posla kako bi barem napravio približno što je igrač, no kada su u pitanju trenerski uzori, dileme nema.

"Imam mnogo da učim, a Simeone je pravi primjer za sve trenere. Vidio sam ga kada su vodili 2:0, vikao je na svoj tim da se vrati da se brane i vidjeli smo Griezmanna kako se vraćao da zaustavlja kontre i na lijevoj i na desnoj strani. Ono što Simeone izvlači iz igrača je nevjerovatno", oduševljeno je kazao Henry.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posljednji poraz je Henry je s Monacom doživio upravo od Simeonevog Atletica, koji je u sklopu 5. kola Lige šampiona slavio sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi