Henry u Kaliniću vidi spasitelja

Hrvat na meti Monaca

Henry u Kaliniću vidi spasitelja

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić tokom zime bi mogao promijeniti sredinu.

Razdoblje kroz koje prolazi posljednjih mjeseci za Kalinića je vjerovatno i najteže u dosadašnjoj karijeri. Osim nesretne epizode sa reprezentacijom, Kalinić se nije proslavio ni u Milanu, gdje su ga navijači uzeli na zub, a uz to se i transfer u Atletico nije ispostavio kao baš najbolji potez.

Obzirom da se ne može pohvaliti minutažom, sve su učestaliji natpisi kako bi Kalinić mogao napustiti Atletico, a srećom po njega, ne nedostaje ni interesovanja na tržištu. U borbu za njegove usluge se uključio i Monaco, čiji su čelnici voljni Kalinića dovesti na posudbu do kraja sezone s mogućnošću otkupa ugovora na ljeto.

France Football piše kako su pregovori između klubova počeli, te da Monacov trener Thierry Henry u Kaliniću vidi pomoć koja je Kneževima prijeko potrebna jer igraju katastrofalnu sezonu u kojoj se moraju spasiti ispadanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove sezone Kalinić je, računajući sva takmičenja, postigao tek tri pogotka u 16 odigranih utakmica za Atletico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti