Samo jedan igrač ima više asistencija u Premiershipu od Fabregasa

Napustio Chelsea i potpisao za Monaco

Samo jedan igrač ima više asistencija u Premiershipu od Fabregasa

E. Čaušević

Španski fudbaler Cesc Faabregas jučer je zvanično napustio Chelsea i karijeru će nastaviti u dresu Monaca.

Fabregas je u chelsea stigao na ljeto 2014. godine iz Barcelone za oko 33 miliona eura, a nakon više od četiri godine došlo je vrijeme da se rastane s Plavcima. Španski veznjak je većinu dosadašnje karijere proveo u Premiershipu, a poznato je da je prije Chelseaja čak sedam godina igrao za Arsenal.

Može se slobodno reći da je Fabregas ostavio veliki trag u engleskog Premiershipu, a to najbolje dokazuje njegova statistika. Fabregas je odigrao 350 utakmica u engleskom prvenstvu za Arsenal i Chelsea, a upisao je 200 pobjeda i postigao 50 golova.

Međutim, veoma impresivna je njegova statistika što se tiče asistencija jer je tu na drugom mjestu u historiji Premiershipa. Fabregas je upisao čak 111 asistencija i ispred njega je samo legendarni igrač Manchester Uniteda, Ryan Giggs, koji ima 162 asistencije, ali je poznato da Velšanin ima dosta više odigranih utakmica od Španca.

Nije poznato koliko ga je platio Monaco

Njegov transfer su potvrdili i Chelsea i Monaco, a i dalje se špekuliše o cijeni transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini mediji pominju cifru od 12 miliona eura, dok je za druge takva cifra pretjerana jer je Fabregasov ugovor sa Chelseajem važio još samo pola godine.

Bilo kako bilo, Cesc Fabregas će ponovo udružiti snage sa Thierryjem Henryjem, nekadašnjim saigračem iz Arsenala. Treneru Monaca, Henryju, će biti potrebna sva moguća pomoć s obzirom na partije Kneževe u prvom dijelu sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi