Henry: Za mene je Firmino najbolji

Oduševljen brazilskim fudbalerom

Henry: Za mene je Firmino najbolji

Legendarni fudbaler Arsenala Thierry Henry, koji danas radi kao analitičar, impresioniran je ovosezonskim nastupima Roberta Firmina.

U nedavno završenoj sezoni Firmino je zajedno sa Salahom i Maneom činio nezaustavljiv trio, jedan od najboljih u Evropi posljednjih godina, a za Henryja je Brazilac i najkompletniji napadač u Premier ligi.

"Svidjela mi se njegova kretnja, požrtvovanost i način na koji odvlači dva centralna defanzivca kako bi stvorio prostor za Salaha. Za mene je Firmino najkompletniji napadač u Premier ligi. Ne pričam o njemu samo kao o igraču sa najboljom završnicom", kazao je Henry.

Podsjetimo, Firmino je na Anfieldu od ljeta 2015. godine kada je stigao iz Hoffenheima. Ove sezone je u ukupno 53 utakmice, računajući sva takmičenja, postigao 27 pogodaka uz 17 proigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi