"Slučajno smo se sreli u Udinama i razmijenili brojeve, a sve ostalo je historija"

Henry o susretu s Wengerom

"Slučajno smo se sreli u Udinama i razmijenili brojeve, a sve ostalo je historija"

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger danas će po posljednji put s klupe voditi ekipu Arsenala jer je potvrdio da će nakon 22 godine napustiti londonski klub.

Wenger je na klupi Topnika stigao davne 1996. godine, ali je nakon nešto lošijih rezultata u posljednje vrijeme i sve većeg pritiska navijača odlučio da je vrijeme za odlazak. Francuski stručnjak je ostavio neizbrisiv trag u Arsenalu s kojim je tri puta bio prvak Engleske, a u tom periodu otkrio je zaista veliki broj sjajnih fudbalera.

Jedan od njegovih najvećih otkrića sigurno je Thierry Henry koji je 1999. godine za 11 miliona funti iz Juventusa stigao u Arsenal. Francuski napadač je u dresu Topnika igrao osam sezona i postigao je 226 golova čime je i dalje najbolji strijelac u historiji kluba s Emiratesa.

Henry je prije Arsenala kratko sarađivao s Wengerom u Monacu za koji je debitovao 1994. godine zahvaljujući ovom stručnjaku. Njihovi putevi ukrstili su se ponovo pet godina kasnije i pokazalo se da je to dobitna kombinacija. Legendarni napadač Arsenala otkrio je za engleske medije kako je Wengera slučajnu sreo u Udinama, a sve ostalo bila je historija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dok sam bio u Juventusu jedan dan smo igrali protiv Udinesea koji je tada imao dobar tim. Nakon utakmice vraćao sam se za Pariz, a Wenger je bio u istom avionu. On je došao tada da prati tu utakmicu i zaista nisam imao pojma o tome. Na aerodromu smo pričali i rekao mi je da je šteta što igram krilnog napadača i da vjeruje da bi mnogo bolji bio u vrhu napada", rekao je Henry, te nastavio:

"Bili smo neko vrijeme na aerodromu i onda smo se ukrcali u avion za Pariz. Tada smo onako bezveze razmijenili brojeve, a ostalo sve je historija. Rekao mi je da će me zapisati kao napadača i da bi mu bilo veoma drago da se ponovo nekad vidimo. Eto, već narednog ljeta bio sam u Arsenalu i kao što sam već rekao sve ostalo je historija".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi