Henry: Zabrinut sam za Monaco, Atletico je ispao sa boljim timom od našeg

Trener Kneževa ne brine za svoj posao, ali...

Henry: Zabrinut sam za Monaco, Atletico je ispao sa boljim timom od našeg

Monaco je katastrofalno počeo sezonu što je koštalo posla Leonarda Jardima. Na njegovo mjesto je došao Thierry Henry, ali ni legendarni francuski napadač nije uspio preokrenuti stvari u Kneževini.

Ekipa sa stadiona Luj II je i dalje u opasnoj zoni, a još jedan težak udarac je pretrpila protiv Starsbourga kada je poražena sa čak 5:1.

Ipak, Thierryja Henryja ne brine potencijalni otkaz, već budućnost Monaca, kluba koji ga je nekada davno lansirao među zvijezde.

"Moja budućnost? Vlasnici kluba će odlučiti o tome kada bude potrebno. Više sam zabrinut za budućnost Monaca, to sam već rekao i ponavljam", istakao je Henery, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nema potrebe da me stalno pitate istu stvar, moj odgovor će uvijek biti isti... Atletico Madrid je 90-ih ispao iz Primere sa jačim timom nego što ga mi imamo danas. Zaragoza je možda noviji primjer, mogao bih tako pričati o svim ligama. Mi smo u toj situaciji, čak i u Kupu, a narednog vikenda igramo protiv Dijona u Ligue 1 i to će biti rat".

Monaco se nakon 21 kola Ligue 1 nalazi na 19. mjestu sa svega 15 bodova, tri manje od Amiensa koji je van zone ispadanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi