Hercegovači derbi na rasporedu, Zrinjski u naletu
Nakon derbija na Tušnju i danas nas očekuju zanimljivi susreti u Premijer ligi.

Premijer liga, 9. kolo

Hercegovači derbi na rasporedu, Zrinjski u naletu

Nakon reprezentativne pauze fudbal se vratio na premijerligaške terene. Deveto kolo Premijer lige je otvoreno jučerašnjim sudarom (1:0) Slobode i Čelika na Tušnju, a danas nas očekuju još tri zanimljiva meča.

Najviše pažnje svakako privlači hercegovački derbi koji će Pod Bijelim brijegom odigrati domaći Zrinjski i Široki Brijeg.

Na klupu Zrinjskog se nakon lošeg starta sezone vratio Baka Slišković i čini se probudio uspavane Plemiće, koji su nakon nekoliko poraza sada vezali tri pobjede i nalaze se na trećem mjestu na tabeli sa 15 bodova, dva manje od prvoplasiranog Željezničara.

I Širokobriježani su doživjeli promjene na klupi, ali se na Pecari tek očekuje "pozitivni šok" pošto Široki posljednja tri kola ne zna za pobjedu, a u prošlom je pretrpio težak poraz od Željezničara.

Jasno je dakle da Zrinjski ovaj derbi dočekuje u odličnoj atmosferi i u trenucima kada diže formu, dok je Širokom pod hitno potreban dobar rezultat, pa nas večeras od 20:00 sati vjerovatno očekuje velika borba i odlična predstava.

FK Sarajevo je niz od dva trijumfa prekinula remijem na gostovanju kod Čelika u prošlom kolu, ali večeras (19:30) na Koševu ima sjajnu priliku za nova tri boda, pošto u goste dolazi novajlija Tuzla City.

Ipak, neće ni Tuzla City na Koševo doći sa bijelom zastavom, pogotovo nakon pobjede u prošlom kolu protiv Zvijezde 09 koja je izabranicima Slobodana Starčevića sigurno digla samopouzdanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I na Koševu možemo očekivati zanimljiv duel, dok će zanimljivo biti i u Ugljeviku gdje će Zvijezda 09 ugostiti Krupu.

Za očekivati je da se u Zvijezdi 09 situacija malo smirila nakon skandala sa namještanjem utakmica u koji su navodno umještani neki igrači ove ekipe. Zvijezda 09 će i protiv Krupe tražiti prvu pobjedu u društvu najboljih, ali je svima poznato koliko je neugodna ekipa Branislava Krunića, pa bi domaći danas vjerovatno bili zadovoljni i jednim bodom. Susret Zvijezde 09 i Krupe počinje u 16:30.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sad se branite picka vam materina seljoberska.... ! 1946
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi