Hercegovački derbi bez pogodaka

Mreže mirovale na Pecari

Hercegovački derbi bez pogodaka

Edmir Škorić

U hercegovačkom derbiju u trećem kolu Lige za prvaka snage su odmjerili Široki Brijeg i Zrinjski, a mreže su mirovale.

Zrinjski se bori za titulu, pa je i na Pecaru išao po povoljan rezultat, a meču starih rivala prethodili su neredi na ulicama u Širokom Brijegu. Bilo je prekida zbog baklji u nekoliko navrata, ali na kraju meč je završen i to nepopularnim rezultatom.

Odmah na početku Mostarci su imali veliku šansu, ali Aćimović iz dobre pozicije loše šutira, a onda loš pokušaj Filipovića.

Zrinjski je bio bolji na početku meča, a u 25. minuti Bandić je zaustavio dobar pokušaj Jovića. Onda na drugoj strani dvije sjajne šanse za domaći tim. Prvo je Bagarićev udarac odbranio Pirić, pa je Ćorić opalio pokraj gola.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi, a jedino vrijedno spomena je nezgodna povreda Damira Zlomislića u 42. minuti. Široki je u šestoj minuti nastavka imao veliku šansu, ali je Bagarić, osim Pirića, lobovao i sam okvir gostujućeg gola.

U ostatku meča dosta borbenosti, ali nijedna ekipa nije uspjela da dođe do pogotka kojim bi proslavila pobjedu. Iako je meč završio rezultatom 0:0, definitivno se imalo šta vidjeti, bilo je šansi, otvoreno se igralo, no nedostalajlo je efikasnosti.

Trenutno Željo ima četiri boda više od Zrinjskog, Široki je trećeplasirani sa 46 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki - Zrinjski 0:0

ŠIROKI: Bandić, Kvesić, Barišić, D. Ćorić, Ćorluka. J. Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Zlomislić, Bagarić.

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Aćimović, Jović, Pezer, Perišić, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi