Veliki hercegovački derbi na Pecari, Željo na Grbavici dočekuje Radnik

Premijer liga se vraća nakon kratke pauze

Veliki hercegovački derbi na Pecari, Željo na Grbavici dočekuje Radnik

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze danas nam se konačno vraća Premijer liga Bosne i Hercegovine utakmicama trećeg kola Lige za prvaka i Lige za opstanak.

Naravno, s velikom pažnjom danas će se pratiti utakmice u Ligi za prvaka, a veliki hercegovački derbi na Pecari igraju Široki Brijeg i Zrinjski. Jasno je da Plemići ne smiju kiksati u ovom duelu ukoliko žele zadržati korak za liderom Željom koji im "bježi" dva boda.

Jasno je da će i Široki ići na pobjedu protiv "ljutog" rivala kako bi zadržao korak za vodećim ekipama jer na Pecari još uvijek ne žele odustati od nade za osvajanje titule. Što se tiče Željezničara, Plavi će danas na Grbavici dočekat Radnik i sve osim pobjede bio bi neuspjeh za sarajevski tim. Ove utakmice igraju se danas od 16 sati.

Veoma važniji meč danas slijedi za ekipu Sarajeva koja želi izaći iz loše forme i konačno upisati pobjedu. Bordo tim na Koševu dočekuje Krupu koja bi u slučaju pobjede došla na samo bod zaostatka u odnosu na svog današnjeg rivala. Utakmica na Koševu igra se danas od 18 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, na rasporedu su danas i tri utakmice Lige za opstanak, a sigurno da će najzanimljivije biti u Tuzli gdje će Sloboda dočekati Čelik. Zeničani još uvijek vjeruju u čudo i opstanak u društvu najboljih i zbog toga im samo pobjeda ide u prilog.

Što se ostalih mečeva tiče Borac će pred domaćim navijačima dočekati već otpisani Vitez, dok će GOŠK ugostiti ekipu Mladosti. Ove tri utakmice igraju se danas od 16 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi