Hercegovački derbi u Mostaru, Željo gostuje Radniku

Osmo kolo Lige za prvaka i Lige za opstanak

Hercegovački derbi u Mostaru, Željo gostuje Radniku

E. Čaušević

Utakmicama osmog kola danas se nastavlja takmičenje u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak Bosne i Hercegovine. Veliki hercegovački derbi igra se u Mostaru između Zrinjskog i Širokog Brijega, dok će Željezničar na neugodno gostovanje Radniku.

Zrinjski je lider na tabeli Lige za prvaka i nalazi se na dobrom putu da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići imaju tri boda više u odnosu na drugoplasirani Željezničar, ali jasno je da ih danas tradicionalno očekuje žestok susret protiv ekipe Širokog.

Mostarskoj ekipi do kraja je potrebno još šest bodova kako bi osigurali odbranu titule, a u Zrinjskom su poručili da će dati maksimum kako bi danas slavili u hercegovačkom derbiju. S druge strane, kiksu Plemića nadaju se u redovima Željezničara jer bi se u slučaju pobejde Plavih ponovo zakuhala borba za titulu prvaka BiH.

Pred Željom je veoma neugodno gostovanje Radniku iz Bijeljine koji je pokazao da se može nositi sa favoritima. Ukoliko Plavi danas ne uspiju ostvariti pobjedu biti će pred nemogućom misijom do kraja u pokušaju da titulu prvaka konačno vrate u Dolinu ćupova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Današnji program otvorit će utakmica između Krupe i Sarajeva koja se igra od 14 sati. Bordo tim se nada porazu Širokog u Mostaru jer bi se eventualnom pobjedom u Krupi ekipa Husrefa Musemića domogla trećeg mjesta na tabeli Lige za prvaka.

Također, danas su na rasporedu i tri utakmice Lige za opstanak. Gotovo otpisani Čelik pred svojim navijačima dočekuje Slobodu, dok je Vitez igrati protiv Borca. U istom terminu danas od 17 sati igra se i utakmica između Mladosti i GOŠK-a.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi